Löpcoach utbildnig

För mig började helgen i fredags kändes det som. Då gick jag teoridelen av löpcoach utbildningen som jag gick fredag och lördag. Det är sett sammarbete mellan PT-School och Running Sweden som har tagit fram utbildningen. Man behövde inte ha någon som helst förkunskaper. Fredagen bestod som sagt av teori. Fysiologi, träningsupplägg, pulszoner m.m.  För mig var det bra repetition för att fräscha upp minnet lite. Pernilla från PT-School var en riktigt bra och fick 1dags teori att gå riktigt fort.

Dag2 fortsatte vi med praktik tillsammans med Running Swedens duktiga instruktörer. VI gick igenom instruktörsrollen, teknik uppför och nerför, löpskolning och styrka för löpare m.m.

Några saker som nämndes under kursen som jag tycker man ska tänka på om man vill bli löpcoach är att det är inte den coach som hittar flest fel som blir en bra coach utan den som kan få flest att göra rätt. Alla kan bli en löpcoach oavsett löpkapacitet. Men det kan vara skönt att ha en överkapacitet för att lätt kunna hjälpa hela gruppen.

Så Grattis till mig själv och alla andra som blev löpcoacher i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *