Snöpligt slut.

Målet med triathlonsäsongen 2012 har varit att genomföra en halv IM. Jag har för mig att jag anmälde mig till Tjörn så snart anmälan öppnade. Valde Tjörn för att den låg sent på säsongen så jag hade gott om tid att träna upp mig och för att min syster bor nära så jag kunde sova bra och äta bra dagen innan och till frukost.

Efter att ha tränat bra hela våren och sommaren men lite undantag för veckan efter SM i Arvika. Simningen har känts bättre och bättre. Tiderna på min ”test cykelbana” har blivit snabbare och löpningen lättare. Antagligen var jag i min bästa form på länge.

Lämnad Stockholm innan lunch på fredagen och hade förhoppning om att komma till Tjörn innan kl 18.30 för att vara med på pre-race men pga. av vägbyggen, trafikolyckor och fredagstrafik ut till sommarstugorna så grusades planerna rejält. Jag fick iaf info från mötet om att det inte var något särskilt som togs upp och att jag inte missade något. Så jag åkte direkt till min syster istället. Jag fick spagetti och köttfärssås gick igenom tävlingsutrustningen och la mig för att sova.

Klockan ringde 5.30 och jag tog mig upp för att äta grötfrukost och ta mig ut på Tjörn. Dimman låg tät över ön när jag styrde mot Skärhamn. Ca kl07 så mötte jag upp Patrik för att byta hjul på våra cyklar. Han hade tyvärr inte hunnit få sina nya hjul och jag hade hans gamla på min cykel. Med mindre än 2timmar tillstart så hämtade jag ut min nummerlapp fyllde vattenflaskorna och såg till växlarna på cykeln funkade. Checkade in cykeln och började packa upp mina saker. Gick ner till simmärkningen och fick ålder och startnummer skrivet på vaderna. På med våtdräkten och tog mig till startområdet. Det var 20min kvar tillstart och folk började ropas upp. Jag letade upp några killar som har simmat lite snabbare än mig i sommar men hoppades på att kunna hänga på dom nu. När starten gick så hängde jag på men tappade de killarna jag tagit sikte på men kom i benen på några andra som simmade fort. För fort märkte jag ganska snart och bestämde mig för att släppa. Trodde det var kört nu och att de snabba killarna drog iväg. Jag såg att jag hade lite folk bakom mig och slog av lite på farten för att få draghjälp istället för att ligga och dra. Tyvärr missade jag lite vid någon boj och tappade iväg 3killar. När jag kom upp ur vattnet fick jag rapporter om att jag var runt 10:e plats och hade simmat bra. Det måste alltså varit de snabbaste killarna jag fick släppa i början. Nästa år ska jag gå med dom helavägen. Gjorde en liten miss och sprang förlångt i växlingsområdet. I med energi i fickorna och iväg på cykeln. Nu märker jag ganska snabbt att allt inte står rätt till. Växlarna funkar inte som dom ska. Det hoppar lite och jag kan bara använda 3växlar bak. Jaja tänker jag får väl växla ner fram. Men det blir förstora hopp och jag tappar trycket eller drar på mig massa mjölksyra när det går uppför. På vägen ut går det mycket uppför och mina ben börjar redan bli stumma. Vänder om och trycker på in mot Skärhamn. Nu har jag bra tunga växlar att gå på så det är bara att trycka. Men känner att detta inte kommer funka. Jag kommer inte kunna trycka på med så få växlar i 3varv till. Så inne vid varvning slår jag av och låter folk passera kliver av cykeln och lämnar in mitt chip. Lite tråkigt när man var i bra form och hade hela familjen på plats. Istället fick jag se Patrik göra ett grymt bra lopp och avsluta halvmaran på 1.13 och springa in som segrare och Svensk Mästare på halv IM. Själv så blev jag taggad för att ta tag i träningen och var i ännu bättre form 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *