Tredje dagen i rad

I ett försök att bli en bättre löpare så har jag nu avverkat mitt tredje löppass på lika många dagar. I torsdags så var jag ute på ett distanspass på nykorade SM vinnaren på halv ironman distans Patrik Nilsson. Vi sprang ca 16km i blandaterräng. Först väldigt mycket uppochner i liljanskogen där det även blev lite offroad. Sedan tog vi oss till gärdet och djurgården för lite plattare löpning. Skönt snacktempo helavägen med ett snitt på ca 4.40/km vilket är riktigt bra för mig.

Fredagens pass skulle vara ett återhämtningspass det blev 30min lätt löpning i ca 6min/km tempo. Sedan 12min lätt stakning i skierg. Benen kändes lite stela och viss ömhet i vaderna men ingen fara. Det var skönt att jogga igenom. 12min stakning var bara för att vänja kropp och muskelfästen. Efter detta var det 40mil bilkörning. Här stelnade jag till ganska mycket. Kände av vaderna, sätet och även knäna när jag satt i bilen.

På schemat för lördagen stod det 5x2km 90sek vila i mil tempo. Jag joggade iväg 2km för att mäta upp sträckan. Lite löpskolning för att få igång benen. Sedan iväg. Första 2km på 8.05 var ok tyckte jag. Sedan iväg på andra då strejkade hela kroppen vaderna gjorde ont och magen började ge sig till känna. Efter 1km gav jag upp och gick hem. Massa stretch på detta så sak benen bli bra igen. Har inte gett upp ännu. Finns fortfarande chans att bli en bättre löpare. Måste nog vänja kroppen att springa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *