Vintercyklingen räddad.

Nu börjar det bli mörkt tidigt och kallt. Så att cykla ute börjar bli mindre attraktivt. Mycket kläder som ska på och bilisterna ser en mycket sämre. Lösningen på detta för att få långpass även undervintern på sin riktiga cykel är att skaffa sig en trainer. Priserna på trainers har rasat rejält de senaste åren och behöver inte bli en så stor kostnad för att få en bra trainer. Om man har bestämt sig för att skaffa en trainer så rekommenderar jag att skaffa en från de kändare märkena. Kanske lite dyrare men mycket bättre. Jämnare gång, lättare att montera och framförallt lättare att få tag på reservdelar om något skulle gå sönder om något år.

Jag har valt att skaffa en Elite Realtour trainer med den kan man kopplaupp sig och cykla på banor som spelas upp av datorn med hjälp av Elites cykelsimulator. Perfekt synkronisering mellan kraften i tramptagen och hur fort filmen spelas upp. Motståndet styrs av datorn på aktuell bana upp till 5% lutning. Mjukvaran är lättanvänd och trainer är stabil och tystgående. På skärmen visas all cykelrelaterad data.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *