Randonee

Efter många år av nyfikenhet fick jag nu äntligen chansen att testa randonee. Tillammans med Jaime (som också testade randonee för första gången) så drog vi på oss utrustningen och började knata upp för berget.

Det var väldigt svårt att veta hur mycket kläder man skulle ha på sig. Det var nämligen -20 grader nere i dalen när vi började gå. För att testa på hur det verkligen är att gå på topptur så beslutade vi oss att gå helavägen och inte ta liften så långt som det gick. Så efter bara några 100m promenad och backen började bli brantare så blev det till att öppna alla ventilationsöppnningar till max, handskarna åkte av och svetten rann underhjälmen. Ivrigt påhejade av vänner och fotografer så fortsatte vi mot toppen. 30 min senare var vi uppe och hade orörd snö framför oss.

Det var en alldeles underbara upplevelse och kommer definitivt att göras om.
På väg i backen. Fotograf: Sara Rönne

Lämnat pisten

Frihetskänsla

Stighudarna ska av. Lite dåligt med snö

Jacka och byxa: Norröna Lofoten. Handskar och innervantar: Hestra. Pjäxor: Tecnica Cochise 130Pro. Skidor: K2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *