Skidåkning i Stockholm

En solig söndagmorgon i Stockholm och termometern visar behagliga -5 grader. Jag kollade in läget på skidspåren i Stockholmsområdet på skidspår. Det var dåligt uppdaterat på spåren närmast hem så beslutade mig för att åka till Ågesta där jag vet att det är bra. Jag kom iväg ca kl 10 och hoppades på att det skulle vara tillräckligt tidigt för att inte för mycket folk skulle hunnit ut. Ågesta brukar ofta vara riktigt bra men även mycket folk. När jag kommer fram är det helt fullt på parkeringarna. Har tur att en bil lämnar sin plats precis när jag kommer in på parkeringen.

Fick på lite fästvalla och begav mig ut i spåret. Reagerade direkt på att folk är duktiga på att hålla till höger så att de som åker lite snabbare kan åka i vänster spåret. Tyvärr så varierar även hastigheten på de snabba åkarna också en del. Så stora delar av banan fick jag staka mellan spåren för att komma om en lång rad med ”snabba” åkare. För det man har gjort i Ågesta är att man har lagt skateytan mellan spåren. Så det blir väldigt långt mellan om man tänker byta spår.

Tyvärr så kände jag av stela muskler i höftböjare och säte som begränsade mig framförallt i diagonalåkningen. Så jag gav upp efter endast 1varv och ca 8-8,5km. Så nu är det rörlighetsträning som gäller och ett besök hos naprapaten.

När jag var klar med mitt varv var det fullkomlig kaos på parkeringen. Bilar stod överallt och bilar blev inparkerade. Skulle vara kul att veta hur många som åkte längdskidor i Stockholm idag. Jag måste försöka komma iväg tidigare nästa helg. Eller så ska man bo någon annanstans om man vill åka i bra spår utan att behöva kliva upp kl 6 för att slippa slåss med 1000-tals andra

Jag hörde att korvgubben vid Ågesta drog in 90 000:- förra helgen. Det är inte dåligt för att sälja korv. Man kanske ska byta bransch? 

Ågesta kl 12

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *