Teknikträning

Många lägger in särskilda pass för att träna teknik. För att sedan under de andra passen inte tänka så mycket på vad de gör teknikmässigt.

Jag tycker att man ska se alla pass som teknikpass. Det tar åtskilliga timmar och upprepningar för att nöta in en ny rörelse eller ett nytt mönster för att ändra på din teknik. Så se till att gör varje löpsteg, simtag, stavtag eller vad du nu gör med så bra teknik som möjligt. Då får du chans att nöta din teknik i både låg och hög fart och framförallt när du börjar bli trött. Sedan kommer tekniken sitta där utan att du behöver tänka på det.

Jag tycker inte det är fel att köra teknikpass ibland. Men gör det då seriöst och få verkligen fram vad du behöver träna på och vad du ska göra för övningar och ta med det till de andra passen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *