Vasaloppet

Kl 05.00 ringde klockan. På med kläder och rulla ner till starten. Startfållorna öppnar kl 05.30 för att man ska kunna ställa ut sina skidor. När vi kom ner till starten ca 5.20 så var det fruktansvärd kö för att komma in i startfållan. Trodde jag skulle få stå längst bak men startfållorna rymmer mycket folk. Så kunde placera ut mina skidor som ungefär 7:e-8:e skidpar. Sedan hem och äta frukost och på med tävlingskläderna. Iväg igen ner till starten ca kl 07.15. Lite lätt uppvärmning för att inte frysa. Ett sista toa besök och sedan in i startfållan och på med skidorna.

Laddade innan start

När starten gick kl 08.00 så börjar den stora massan att röra sig framåt. Till skillnad mot öppet spår så rörde det på sig mycket smidigare över hela startrakan fram till backen. Där var det stopp och totalt kaos. Nu hör det till att jag stod i startgrupp 5 så känslan var säkert någon annan både framför och bakom mig.

När vi började klättra uppför backen så kände jag att allt inte stod rätt till. Kroppen reagerade inte som jag hade hoppats. Det gick relativt sakta men ändå kände jag hur pulsen stack iväg uppåt. När vi kom upp på myrarna och det var dags för stakåkning så fick jag slita på bra för att hänga med och när det gick nerför så sjönk inte pulsen och jag fick börja staka mycket tidigare än de runt omkring mig.

Så alltså någon skit i kroppen och dåliga skidor. Ingen bra kombination. Jag hade nog bestämt mig för att bryta redan i Smågan. Men bestämde mig för att fortsätta. Min förhoppning var att det var mina skidor som gjorde att jag fick jobba hårdare som påverkade pulsen.

Väl framme i Mångsbodarna bestämde jag mig för att valla om. Ville ha bättre glid och hoppades på att det skulle gå bättre. Sara och Jessica stod där och gav mig lite energi och peppade mig till att fortsätta. Glidet blev inget bättre kände som att fäste låg och sög fast. Som tur var så hade jag riktigt bra fäste. I den långa backen upp till Risberg kändes det som att jag plockade massa placeringar med ett jämt tempo uppför men det gick inte fort. För så fort jag försökte trycka på lite så slog pulsen i taket. Kom fram till Risberg och skulle ha klivit av här om jag haft någon servicebil här men. Tog en lång vätskepaus och fortsatte mot Evertsberg.

Omvallning och påfyllning av energi i Mångsbodarna

Nu började tankarna gå. Hur skulle jag göra? Kan jag bryta? Så många som följer mig efterspåret och hemma. Det är ju inte så jobbig åkning kvar efter Evertsberg. Jag har ju tagit mig över hälften då. Ska jag se det som bra träning? Men nu började det hända andra saker i kroppen. Det började göra ont nästan överallt. Slog av på takten och bestämde mig för att bara ta mig till Evertsberg. Var så frustrerande att se alla som åkte om en. Väl framme i Evertsberg var det bara att kliva av. Kändes väldigt tråkigt när man tränat och laddat länge.

Skidorna lämnade i Evertsberg

Hade jag haft en bra dag hade jag haft alla möjligheter till att göra ett bra lopp. Hade så bra serviceteam med mig.

Tack: Mamma, Per, Sara, Jessica och Åsa för all service underhelgen.
Även tack till Jaime och Kenth för att det blev en bra vasaloppshelg.

Kanske dags för revansch redan 23/3 i Åre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *