Nybörjarkurs i cykling

Nu till helgen drar det väl igång på allvar för de flesta och speciellt söndag ser lovande vädermässigt ut vi kommer i år att erbjuda tre nybörjarkurser i gruppcykling för de som är nya och för er som kanske känner sig ringrostiga på säkerhet och teknik bl.a. Kurserna genomföres som veckosluts kurser eller te.x. lördag eller söndag nästa helg.

Nu i helgen börjar vi med kurs 1, dag 1 på söndag kl. 10.00 från Orminge Centrum (trappan vid kyrkans hus) som vanligt och slutar ca 1300-1400 med gemensam fika som avslutning! Dag 2 genomföres nästa helg lördag eller söndag vilken dag som har bästa vädret!

Fredrikshof och Nacka Värmdögruppen anordnar kurs på landsväg för nybörjare alla är välkomna, inget medlemskap behövs och kursen är gratis.

Kursen vänder sig till dig som funderar på att börja cykla på landsväg eller ledsnat på att cykla ensam, att cykla i grupp är både effektivt och stimulerande samt att man hittar alltid nya kamrater att träna och trivas med.

Kurs innehåll;

Vi genomför kursen som en tvådagars utbildning (antingen lördag-söndag eller lördag och söndag nästkommande helg)  varvat med teori och praktik. Första dagen koncentrerar vi oss på säkerhet och teknik vid gruppcykling samt individens teknik, utrustning, sittställning och olika träningsövningar.

Dag nummer två genomför vi en längre gruppcykling (examen) och tillämpar det vi lärt oss under dag ett, vi tar en fika paus i mitten av turen och under turen slipar vi på teknik och dynamik vid grupp cykling, ingen lämnas ensam varken dag ett eller två och inga förkunskaper behövs.

Utrustning;

Vi ser helst att du har en racercykel men det går också bra med en cykelcross eller hybridcykel. Problemet är säkerheten när inte alla har så kallat bockstyre och raka eller standardstyren kan lätt haka i bockstyrena och orsaka olyckor.

Du skall medföra som personlig utrustning legitimation, pengar till fika och ev. kreditkort, allt för att vi ska veta vem du är om olyckan är framme och gärna telefon med nr. till närmaste anhörig. Ledarna medför alltid enklare sjukvårdsutrustning. Du bör även ha med dig reservslang, pump/kolsyra patroner, däcksjärn, mini verktyg brukar vara bra att ha och vi kommer att ge tips om klädsel och utrustning under kursen.

Upplysningar och anmälan till kursen till mail adress;  andwj@hotmail.se

Eller telefon 070 516 84 63.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *