Att ändra fokus

När man kör långpass och gör det själv alltså från 3timmar och uppåt så gäller det att inte fastna i dåliga tankar och att det blir tråkigt för då är det så lätt att lägga av innan man hade tänkt sig från början.

När jag ska cykla långpass själv så bestämmer jag vilken distans och vilken väg jag ska cykla innan jag beger mig ut så det inte blir några funderingar under tiden. Kör mycket på känslan i kroppen och jagar inte så mycket hastighet. Försöker att inte fokusera så mycket på tiden för då kan det kännas väldigt långt till att börja med.

Jag brukar försöka att hitta på lite ”roliga saker” under passet för att fokus ska flyttas från tiden.

  1. Jag hejar alltid på alla jag möter. Mtb, Tempo eller racer spelar ingen roll.
  2. Jag är siffernörd så jag brukar kunna hålla på att räkna massa olika saker fram och tillbaks. Te.x sluttider på lopp etc.
  3. Idag roade jag mig med att läsa gatunamn. Här är några exempel på vad jag hittade.

Hur fördriver du tiden under dina långpass?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *