1080 MAP

Jag har träffat Jessica Parnevik-Muth som är en av grundarna till Athletic1080 för att göra ett rörlighetstest.

Testet genomförs genom att man står på ett specialdesignat golv med ett mönster liknande en måltavla. Sedan genom att böja, sträcka och vrida sig åt alla olika håll och riktningar med förutbestämda fotplaceringar så får man fram sin ”rörelsebubbla”. Bubblan ska vara så stor och jämn som möjligt och det är lätt att se var bristerna i rörlighet sitter.

Jag skulle definitivt rekommendera alla som tränar och vill vara skadefria och kunna hålla på länge med sin idrott att göra detta. Även fast man inte har ont eller någon skada just nu så kan detta vara ett bra sätt att undvika skador och kanske till och med förbättra prestationen.

Imorgon fredag ska jag träffa Jessica igen för behandling och för att få övningar för att förbättra min rörlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *