Masters SM i Simning

En sammanfattning av helgens Masters SM i simning. Eftersom detta inte har varit någon tävling jag har satsat på denna säsong utan det skulle mer vara en koll på hur träningen går. Så har jag inte släppt något på träningen utan bara flyttat på mina andra träningspass för att hinna med att tävla. Tyvärr kunde jag inte vara med hela helgen och kunde därför inte testa av formen på 100 och 400m frisim. Utan fick nöja mig med ytterligheterna 1500 och 50m frisim.

Så otoppad och orakad tog jag mig ner till Eriksdalsbadet i fredags. Många ”gamla” simmare hade tagit sig till Stockholm för att kolla av formen. Jag bestämde mig för att komma ner sent och värma upp tills jag blev uppkörd ur vattnet. Eftersom jag skulle simma sistagrenen så var det ingen panik. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt från start för att sedan öka. Så när starten gick var det många som drog iväg första 200m går alltid lätt och det är stor risk att gå ut för hårt och dra på sig mjölksyra. Så efter 750m bestämde jag mig för att försöka öka lite. Om jag ökade farten eller dom andra tröttnade får vara osagt men jag började iallafall att simma om folk. Jag hade bra uppsikt över fältet och två stycken som jag inte ville få stryk av den ena passerade jag vid ca 1000m och den andra vid ca 1200m. Fast jag inte hade någon vidare spurt så kunde jag hålla undan in i mål och jag klarade även mitt mål att simma under 19min och kom in på 18.59,91  IMG-20150321-WA0000Då simningen de senaste har bestått av mestadels distans och tröskelträning så hade jag inga som helst förhoppningar att simma fort på 50m men så långsamt som jag simmade nu trodde jag inte. Jag tror att jag skulle kunna ställa mig på startpallen direkt efterloppet och göra om den tiden om inte snabbare än 27.25. Sammanfattningsvis: Man blir bra på det man tränar. Jag är uthålligare än för 1år sedan och distansformen börjar smyga sig på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *